NPO
NTR

 

In de zesdelige dramaserie De Straat wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. Elke aflevering vertelt een op zichzelf staand verhaal van steeds wisselende hoofdpersonen die allemaal in dezelfde straat wonen en dezelfde koerier hebben. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van Mart Dominicus.

 

Door de keuze van een overkoepelende locatie is het mogelijk om binnen één traject meerdere teams de kans te bieden een origineel en visueel interessant scenario te realiseren. De afleveringen zijn inhoudelijk met elkaar verbonden, maar kunnen qua stijl en genre van elkaar verschillen.
De serie gaat in première op het Nederlands Film Festival 2021 en wordt in het najaar van 2021 uitgezonden op NPO 3.

 

De Straat geeft nieuwe regisseurs en scenaristen de mogelijkheid televisiedrama van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

 

De volgende projecten zijn geselecteerd voor De Straat:

 

Titel:  Regie:  Scenario: Producent:
Son Ashgan El-Hamus Ashgan El-Hamus Topkapi Films
Parabellum Yim Brakel Yim Brakel Dutch Mountain Film
Little Amsterdam Jörgen Scholtens Pepijn van Weeren Millstreet Films
Save It Amira Duynhouwer Amira Duynhouwer Studio Ruba
De Walrus Zara Dwinger Zara Dwinger Studio Ruba
Heartbeats Vincent Tilanus Vincent Tilanus Room for Film

 

De films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO.