NPO
NTR

 

Iedere week gaat Frieda, een jonge gelovige vrouw, met de trein naar het drukke Rotterdam om haar zieke tante te bezoeken. Ver weg van haar veilige dorpsgemeenschap ontmoet ze dragqueen Rafael die haar bevrijdt uit een benarde situatie. Rafael mag dan wel haar reddende engel zijn, voor Frieda komt hij regelrecht uit de hel. En omgekeerd is Frieda voor Rafael een bekrompen vrouw met wereldvreemde ideeën. Maar toch vinden ze elkaar in die ene nacht. Hij vindt de weg naar haar ziel zonder de straffe Gods en zij vindt de weg naar zijn verdriet onder een glitterjurk en nepwimpers. Gelouterd stapt Frieda op de trein terug naar haar dorp.

 

Regie: Nina Spijkers

Scenario: Myranda Jongeling

Producent: Fiction Valley

Met o.a.: Judith Noyons, Maarten Heijmans, John Buijsman, Sia Cyrroes, Boris Itzkovitch Escobar, Sjoerd Oomen en Annemarie Prins