NPO
NTR

De teams van De Straat zijn bekend. De Straat biedt talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers de kans een hedendaags, origineel en visueel interessant plan te ontwikkelen, met het unieke doel deze te verenigen tot één bijzondere zesdelige dramareeks. In totaal zijn er 53 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn nu geselecteerd om verder te worden ontwikkeld tot treatment, waarna zes scenario’s gerealiseerd zullen worden. Een lange stadse straat is de verbindende factor tussen de afleveringen en vormt de overkoepelende arena van de reeks. De reeks zal worden uitgezonden in het najaar van 2020 op NPO 3, en in première gaan op het Nederlands Film Festival 2020.

 

De Straat volgt de serie Centraal op die later dit jaar uitgezonden wordt op NPO 3. Ook dit project biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans om een aflevering te maken en zo een stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

 

De volgende projecten zijn geselecteerd voor ontwikkeling:

 

Titel: Regie: Scenario: Producent:
Cronos Michael Middelkoop Moniek Kramer Family Affair Films
Smartlap David Eilander Jan Eilander New Amsterdam Film Company
Karin Sophie van de Pol Sophie van de Pol & Lineke van den Boezem IJswater Films
May Madja Amin Randy Oost Halal
Krassen Hyo Kaag Hyo Kaag Family Affair Films
La bohème Vincent Tilanus Jessie Tiemeijer The Rogues
Neontetra Emiel Sandtke Emiel Sandtke n.t.b.
Saturn Return Daphne Lücker Denise Rebergen Keplerfilm
Paradijsvogel Bibi Fadlalla Rosita Wolkers Hazazah Pictures
Rouwkost Wander Theunis & Brandon Grötzinger Wander Theunis & Brandon Grötzinger Room for Film
Solo Valerie Bisscheroux Nena van Driel The Film Kitchen
Esi Angelo Raaijmakers Lianne Hillebrand Dutch Mountain Film