NPO
NTR

De makers van het eerste seizoen van Centraal zijn bekend. Centraal biedt talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers de kans een hedendaags, origineel en visueel interessant plan te ontwikkelen, met het unieke doel deze te verenigen tot één bijzondere zesdelige dramaserie. Dit gebeurt onder begeleiding van scenarioschrijver Mieke de Jong. In totaal zijn er 64 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn nu geselecteerd om verder te worden ontwikkeld tot treatment, waarna zes scenario’s gerealiseerd zullen worden. Het station Rotterdam Centraal is de verbindende factor tussen de afleveringen en vormt de overkoepelende arena van de serie. De reeks zal worden uitgezonden in het najaar van 2019 op NPO 3, en in première gaan op het Nederlands Film Festival 2019.

 

Centraal is de opvolger van het One Night Stand-traject. Ook dit project biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans televisiedrama van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

 

De volgende projecten zijn geselecteerd voor ontwikkeling:

 

Film:  Regie:  Scenario:  Producent: 
Wat je vindt, mag je houden Nina Spijkers Myranda Jongeling Fiction Valley
Vuil water Francisca Toetenel Francisca Toetenel The Film Kitchen
Twee Ari Deelder Lenina Ungari Smits The Film Kitchen
Teef Laurens Jans Randy Oost Keplerfilm
Strawberry Paradise Sarah Veltmeyer Sarah Veltmeyer Halal
Rood of wit Jelle Posthuma Jelle Posthuma Lommer Light Productions
Khata Aiman Hassani Aiman Hassani Interakt
Kármánlijn Maurice de Bruijne Maurice de Bruijne Dutch Mountain Film
Kamer te huur Tim Kamps Lotte Tabbers & Tim Kamps Nuts & Bolts Film Company
I'm gonna choke your chicken Daan Bunnik Gerry de Hoogh PRPL
Beenlampman Kurt Platvoet Emily Reekers & Kurt Platvoet Keplerfilm
Afua Sia Hermanides Ilse Ott Nader te bepalen