NPO
NTR

ariane

 

Nieuw: dit jaar vanaf 4 oktober iedere dag rond 22.30 uur een One Night Stand- film op NPO3

 

Onder de titel One Night Stand presenteren NTR, VARA en VPRO ook dit jaar zes nieuwe films, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Dit jaar gaat de tiende lichting in première op het Nederlands Film Festival op zondag 27 september. De films worden van 4 tot en met 9 oktober rond 22.30 uur uitgezonden op NPO 3.
10 edities van One Night Stand hebben in totaal 80 films opgeleverd, waarvan er 5 een Gouden Kalf hebben gewonnen.

 

DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING

Regie: Joppe van Hulzen, scenario: Joppe van Hulzen, Magne van den Berg

Producent: Topkapi Films

Het leven van vier medewerkers van een wellness-centrum raakt ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekjes die hieruit voortvloeien, tonen de tragikomische wijze waarop de karakters proberen hun eigen angsten en verlangens de baas te zijn. Hoe meer de medewerkers hun best doen om grip op de situatie te krijgen hoe meer die uit de hand loopt.

Met: Maria Kraakman, Matteo van der Grijn, Porgy Franssen en Bram Coopmans

 

DE LEERLING
Regie en scenario: Rutger Veenstra

Producent: BIND

Lana (eind dertig), docente Nederlands op de middelbare school, weet zich geen raad met nieuwe leerling Benny (17), een agressief maar tegelijkertijd uiterst koelbloedig alfamannetje. Benny heeft met zijn intimiderende gedrag een verlammende werking op Lana’ s functioneren en zij probeert uit alle machtaan Benny’ s duistere aantrekkingskracht te ontkomen.

Met: Halina Reijn en Thijs Boermans

 

EEN GOED LEVEN

Regie: Aaron Rookus, scenario: Saskia Diesing, Aaron Rookus

Producent: BIND

Een Goed Leven gaat over de uitzonderlijke relatie tussen Helen, een weduwe die van de ene op de andere dag financieel aan de grond zit, en student Joeri, die zijn wilde en luxueuze levensstijl bekostigt door als homo-escort te werken.

Met: Ariane Schluter, Jonas Smulders, Olga Louzgina, Mattias van de Vijver en Sigrid ten Napel

 

GEEN KONINGEN IN ONS BLOED

Regie: Mees Peijnenburg, scenario: Bastiaan Kroeger, Mees Peijnenburg

Producent: Pupkin

Geen koningen in ons bloed vertelt het verhaal van Tomas (17) en zijn zus Naomi (15) die opgroeien in het jeugdzorg traject. Zwervend tussen diverse pleeggezinnen en jeugdtehuizen komen ze tot de conclusie dat ze niet geboren zijn voor de liefde. Koningen zullen ze niet worden, maar als broer en zus hebben ze elkaar.

Met: Jonas Smulders en Olivia Lonsdale

 

PATAGONIA

Regie: Flynn von Kleist, scenario: Lenina Ungari

Producent: Topkapi Films

Stella (23), Mike (25) en hun 5-jarige zoontje Noah dolen al lange tijd door Europa. Het doel is om naar Patagonia te gaan, maar de hardheid van hun bestaan en de strijd om te overleven overschaduwt de droom. Stella begint in te zien dat ‘leven’ niet slechts bestaat uit ervaringen op doen onderweg maar ook betekent wortels te schieten en het leven te aanvaarden.

Met: Zoë Thielemans, Maarten Ketels en Zeger Devillé

 

WILDFLOWERS

Een film van: Alieke van Saarloos, scenario: Anne Hofhuis Producent: Pupkin

Juke leeft een ogenschijnlijk gelukkig gezinsleven op een Friese melkboerderij. Nieuwkomer uit de stad, Joan, wakkert bij Juke het verlangen naar vrijheid en avontuur aan. Ze laat zich meevoeren naar een nieuwe horizon achter de dijken. Juke moet kiezen waar ze werkelijk thuis hoort.

Met: Dette Glashouwer, Suzan Boogaerdt en Marcel Faber

 

Uitzending: Van zondag 4 tot en met vrijdag 9 oktober 2015

Website: www.onenightstandoptv.nl

Twitter: @onenightstandNL

Facebook: www.facebook.com/onenightstandoptv

 

One Night Stand is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en VPRO. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door BIND, Topkapi Films en Pupkin, in coproductie met de omroepen.