NPO
NTR
18 november 2014

 

18937Voor Emilia van Martijn Maria Smits

Wanneer een lerares Duits een nieuwe leerling in de klas krijgt, wordt ze geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit het verleden. Helemaal op zichzelf teruggeworpen worstelt ze met haar onverwerkte verdriet.

Bekijk hier

 

 

 

18741Arezo van Wiam Al-Zabari

Geen taal waarin zoveel woorden bestaan voor de notie van pijn als in het Farsi. Wanneer de Iraanse danseres Arezo onaangekondigd bezoek krijgt van haar broer Koshan, wordt deze constatering het leitmotiv van een verstilde, emotionele krachtmeting tussen twee vluchtelingen.

Bekijk hier

 

 

20062Ketamine van Rogier Hesp

De 21-jarige Vincent en zijn broer Sjoerd verblijven na het overlijden van hun moeder in een stacaravan aan de rand van haar Vlaamse geboortedorp. Ze zoeken troost bij elkaar. Met een nihilistische levensstijl bevechten ze de pijn en slijten ze hun dagen met destructief gedrag.

Bekijk hier

 

 

18660Vrij van Martijn de Jong

Als een suïcidale, levenslang veroordeelde man brieven krijgt van een fantasierijk meisje dat haar spreekbeurt over moordenaars wil houden, weet ze hem levenslust en een gevoel van vrijheid te geven. Als ze achttien jaar is, mag ze hem bezoeken.

Bekijk hier

 

 

18809Eddy & Coby van Jeroen Annokkée

Zwarte komedie over een welgesteld koppel dat de laatste jaren uit elkaar is gegroeid. Eddy is vaak van huis voor zaken. Coby is het zat en begint een affaire met de jonge health coach Patrick.

Bekijk hier

 

 

 

19762Basile H. van Janneke van Heesch

Wanneer de CEO Basile H. terugkeert van een zakenreis, lijkt niets de groei van zijn succes in de weg te staan. Dan belt zijn advocaat, dat er een aanklacht tegen hem is ingediend door een serveerster die hij de avond tevoren mee naar zijn hotelkamer heeft genomen.

Bekijk hier na de uitzending

Uitzenddatum: 9 januari 23:00 NPO2