NPO
NTR

oproep

 

Thema: Liefde, Lust & Leugens
Oproep aan filmregisseurs en scenaristen

 

De NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van film- en televisietalent. Voor ‘nieuwe makers’ organiseren zij de elfde editie van One Night Stand, een dramareeks bestaande uit 6 tv-films van 50 minuten. De films gaan op het Nederlands Film Festival 2016 in première en zullen in het najaar van 2016 op televisie worden uitgezonden. Mogelijk krijgen ze voor die tijd een roulatie in de bioscoop. De tiende reeks One Night Stand is momenteel in ontwikkeling en zal op het Nederlands Film Festival 2015 in première gaan en eind 2015 op televisie te zien zijn. De films uit de eerdere series zijn te bekijken via deze site.

One Night Stand maakt onderdeel uit van het Deltaplan Talent.

Thema ONS 11

Het thema dit jaar is Liefde, Lust & Leugens. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar toegankelijke, krachtig vertelde verhalen met een hoge filmische kwaliteit, geworteld in de hedendaagse samenleving. Liefde, Lust & Leugens, in al zijn verschijningsvormen, is het hoofdthema.

 

De makers

One Night Stand richt zich op ‘nieuwe’ regisseurs in combinatie met zowel ervaren als minder ervaren schrijvers. De voorkeur gaat uit naar aanmelding in teamverband, maar scenaristen en regisseurs kunnen ook afzonderlijk filmplannen indienen. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan en dat ze nog geen, door de fondsen ondersteunde, lange speelfilm gerealiseerd hebben. Van scenaristen moet tenminste één drama- of filmscenario zijn gerealiseerd. Regisseurs en scenaristen van verschillende culturele achtergronden worden uitdrukkelijk uitgenodigd te reageren. De aanmelding staat niet open voor studenten die nog niet zijn afgestudeerd.

 

Beschikbaarheid teams

De teams dienen na selectie volledig beschikbaar te zijn in de periode maart t/m oktober 2015 voor de ontwikkeling van treatments en scenario’s. Regisseurs dienen tevens beschikbaar te zijn voor de productieperiode, die loopt van januari t/m augustus 2016. Het plan dient geschikt te zijn voor een televisie-/bioscoopfilm van 50 minuten onder de noemer One Night Stand, te realiseren voor een productiebudget van maximaal € 264.000,-per film. Richtlijnen en voorwaarden zijn hier te vinden.

Drie filmproducenten, BALDR Film, PRPL en Viking Film , zullen de films in coproductie met de omroepen ontwikkelen en produceren.

De aanmelding bestaat uit:

  • Een synopsis (inclusief logline) van maximaal 2 pagina’s;
  • Een regievisie om een beeld te geven van de persoonlijke stijl;
  • Curriculum vitae van scenarist en regisseur;
  • Eerder gerealiseerd werk, bestaande uit max. 2 voorbeelden,  via een URL;
  • Een volledig ingevuld en ondertekend aanmeldingsformulier.

 

Indiendatum en aanlevervoorwaarden:

  • Uiterste indiendatum: maandag 15 december 2014 vóór 17:00 uur;
  • Gevraagde info aanleveren in één PDF-bestand (inclusief inhoudsopgave, alle bijlagen en URL-adres voor eerder werk). Het PDF-bestand dient geen documentbeperkingen (afdrukken, kopiëren inhoud etc.) te bevatten;
  • Het voorstel moet worden ingediend via: drama@ntr.nl


Bekendmaking selectie
De uitslag wordt half maart 2015 bekend gemaakt.